A Zöld-Ker sztori – 1. rész

Biztosan te is észrevetted, hogy szeptemberben a szokásosnál is nagyobb felhajtás volt a Zöld-Ker háza táján. Nem véletlen, hiszen 30 évesek lettünk. Egy ember életében is nagy dolog 30. születésnap, egy cég esetében manapság már-már matuzsálemi kor. Megnyugtatunk az idő előrehaladtával mi egyre fiatalodunk, még modernebbek, dinamikusabbak és innovatívabbak leszünk, hogy a következő 30 évben is nagy(on)kereskedjünk egymással.

Üdvözlettel
az Erdős család

Az 1991-es alapításunk óta eltelt három évtized, az alapítók által létrehozott családi vállalkozás mára több mint 500 főt foglalkoztató cégcsoporttá fejlődött. Büszkék vagyunk arra, hogy a mai napig hordozzuk az alapításkor felállított értékrendet, barátként, hosszú távú partnerként kölcsönösen tiszteljük egymást, sokótokkal immár három évtizede. Rengeteg siker, kudarc, tanulság, bánat és öröm kövezte ki ez a 30 éve folyamatosan épülő utat. Légy részese történetünknek, tekints be kulisszáink mögé.

1991 – Az indulás
Ebben az időszakban szűntek meg a Füszértek, az ÁFÉSZ boltok láncszerű működése pedig még csak terv volt. Ugyanakkor a magyar piacon megjelentek az olyan multinacionális vállalatok, mint a Procter & Gamble, Beiersdorf, Henkel, Johnson & Johnson, Benkiser és sokan mások. Mindegyik társaság szerette volna, hogy az ő terméke is eljusson a legkisebb alföldi falusi közért polcára. Azonban ekkoriban nem létezett, vagy csupán cég kezdemények voltak arra, hogy e kívánság teljesüljön. Látva az óriási vásárlói igényt az újdonságnak számító nyugati termékekre (Nivea, Ariel, Viddal Sasson, Limara Spray, stb), megragadtuk a lehetőséget a nagykereskedelmi tevékenység beindítására, aminek erős alapjául szolgált a kiválóan kialakított van sales (magyarul: autóról való értékesítési) rendszer.

A kezdetekkor egy Aro-típusú tehergépkocsival, szükségraktárból, magánhitelekből finanszírozva, napi 20 órás munkanapokat számlálva szállítottuk az árut a siker érdekében. Egyre több ügyféllel tudtunk disztribúciós szerződést kötni az erőfeszítéseinknek hála, gyarapodni kezdett a járműparkunk és az alkalmazottak létszáma. Első raktáráruházunkat pedig Szolnokon, a Karinthy Frigyes utcában építettük, 300m2 alapterülettel, ami akkor jelentősnek számított. A következetes és tisztességes munka, illetve a bővülő piaci lehetőségek eredményeképpen évente megdupláztuk az árbevételünket. Noha e tény hatalmas terhet rótt ránk, tulajdonosokra.
Gondoljunk bele:
• Finanszírozni, forrást teremteni
• Műszaki hátteret biztosítani
• Humán erőt, képzett dolgozókat alkalmazni
• Állóeszköz feltételeket (épület, iroda) megteremteni
Emiatt újabb mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen felvettük az első 1 millió forintos hitelt a Mezőbanktól. Jóllehet az igazi áttörés akkor következett, amikor a Magyar Külkereskedelmi Bankkal írtunk alá kontraktust és a klasszikus bankozási tevékenységünknek köszönhetően megbízható ügyfélnek bizonyultunk. A szükséges pénzalapot biztosítva látványos fejlődés indult el a Zöldker életében.

1996 – Nincs megállás
Az első raktáráruházunkat 1-2 éven belül kinőttük, emiatt lépnünk kellett. A Szolnok területén lévő Fűrész és Hordóipari vállalatot 1996-ban sikerült megvásárolni 7 hektáros összterületével. Azonnal megoldódtak az innovációt illető gondjaink. Ebben az esztendőben 800 m2-es raktárral operáltunk. Mindazonáltal szélesíteni kellett a termékpalettánkat, ezért a vegyi- és kozmetikai áruk forgalmazása mellett elstartolt a tartós élelmiszer, majd a komplett Füszért és friss árukínálatunk.

2000-es évek – Kinek ismerős még ez a katalógus?

A 2000-es évek minden vállalkozásnak, így nekünk is számtalan kihívást hoztak. Kiemelendő, hogy az évezred fordulóján árbevételünk már elérte a 3,5 mrd forintot. 2006-ban újabb mérföldkő következett, beszerzéseinket beszerzési társaságon keresztül végezzük, alapító tagja voltunk a HONIKER társaságnak, a megszűnése a COOP csapatát erősítjük.

Folytatjuk…

További hírek, aktualitások

Cégünk a www.homeandwash.hu webáruház beindításával egy teljes új területen, az online piacon is megkezdi tevékenységét. Webáruházunk alapja az automatizáció, a terméklistázástól a kiszállításig úgy építettük fel áruházunk működését, hogy a...

Elolvasom

A világ legnagyobb élelmiszeripari gyártóknak és kereskedőknek rendezett expon jártunk Dubajban. A #Gulfood2022 rendezvényen 2500 cég 85 országból mutatta be termékeit egy óriási rendezvény csarnokban. Ez a világ legnagyobb expoja,...

Elolvasom

A Dun & Bradstreet nemzetközi üzleti információszolgáltató- és minősítő cég minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát osztályozza. Ehhez egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított módszertant alkalmaz....

Elolvasom

Kérdése van? E-mail:
rendeles@zoldker.hu

Telefonszámunk:
+36 (56) 521 033